Partners

Het Bruegeljaar wordt georganiseerd door tal van partners. Leer ze hier kennen!

  • Agentschap Natuur en Bos (ANB): Agentschap voor Natuur en Bos is een agentschap van de Vlaamse overheid, dat elke dag werkt aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Ze beheren o.a. de Museumtuin van Gaasbeek en het Park van Groenenberg waar in het Bruegeljaar heel wat te beleven valt!
  • Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei: Erfgoed Pajottenland Zennevallei wil het verleden van de streek verlevendigen en dichter bij de bevolking brengen. Ze maken de regiobewoners warm voor het rijke culturele erfgoed. In het Bruegeljaar slagen ze er op een meesterlijke manier in om via reproducties, illustraties, banketten en onderzoek Bruegel weer tot leven te wekken!
  • Gemeente Dilbeek: Dilbeek is een Pajotse gemeente. Doordat de kapel van Sint-Anna-Pede en de molen van Sint-Gertrudis-Pede op hun grondgebied staat, zijn ze nauw betrokken bij het Bruegeljaar. Tip: zoek tussen de evenementen zeker eens ‘De Blik van Bruegel’ op!
  • Kasteel van Gaasbeek: Het Kasteel van Gaasbeek creëert regelmatig tentoonstellingen in samenwerking met kunstenaars. Deze projecten combineren geschiedenis, erfgoed, kunst, verhalen en theater op een sfeervolle en interactieve manier. Ook in het Bruegeljaar weten zij ons te boeien met de tentoonstelling ‘Feast of Fools: Bruegel herontdekt’.
  • Pajottenland+: Pajottenland+ is een organisatie dat de plattelandsontwikkeling en -vernieuwing ondersteunt. Zij leggen de link tussen Bruegel, het wonderlijke landschap en de streekproducten, onder meer tijdens het Bruegels FietsFeest. Schrijf je zeker in!
  • Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei: Het Regionaal Landschap koestert het groene Pajottenland en de blauwe Zennevallei. Ze zorgen voor een nog mooiere streek waar iedereen volop kan van genieten. Ook in het Bruegeljaar doen ze een oproep met ‘de Penseelstreken van Bruegel’ om het landschap samen een boost te geven!
  • Toerisme Pajottenland & Zennevallei: Toerisme Pajottenland & Zennevallei helpt je op weg om de betoverende regio te ontdekken! Ze laten je kennis maken met de diverse Bruegelactiviteiten zodat je alle facetten kan beleven!
  • Toerisme Vlaams-Brabant: Toerisme Vlaams-Brabant coördineert het toerismebeleid op provinciaal niveau. Zij ondersteunen de Bruegelactiviteiten, zo vernieuwden ze bijvoorbeeld de borden van het Bruegel Openluchtmuseum. Zeker een aanrader als je Bruegel graag in de gezonde buitenlucht ontdekt!

Daarnaast zijn er nog vele andere organisaties in het Pajottenland en de Zennevallei die hun schouders onder het Bruegeljaar zetten om er iets fantastisch van te maken! Bedankt aan iedereen voor de inzet!