Zingen met Bruegel

Zingen en spelen met Bruegel! Zit er ook muziek in de schilderijen van Bruegel? Zeker! Het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek zette samen met het Algemeen Nederlands Zangverbond een volksliedjesproject op rond Bruegels schilderij De Kinderspelen.

De link is niet ver te zoeken, er zijn op Bruegels schilderijen veel muziekinstrumenten te vinden. Ook het speelse, vrolijke maar anderzijds maatschappijkritische karakter past bij de sfeer van veel oude Vlaamse volksliedjes. Jan mijne man, Katootje, De vier weverkens, ze lijken zo van het doek af te spatten! Muzikanten Piet Decalf, Gregory Van Seghbroeck, Pat Riske, Koen Garriau, Hilde Frateur en Andries Boone tekenden voor arrangementen. Elk op hun eigen manier gaven ze de oude liedjes een nieuwe glans, om ook de jeugd van nu te begeesteren met de rijkdom van het volkslied.

Dit voorjaar verschijnt een liedbundel met cd, speciaal voor kinderen. Daarin staan niet alleen volksliedjes die samenhangen met het schilderij, maar ook spelletjes en knutselactiviteiten. De muzikanten zelf trekken Pajottenland in om workshops te geven aan kinderen. Het speelse karakter staat ook hier voorop, want hoewel De Kinderspelen zelf geschilderd werd in 1560, lijken de spelletjes verrassend universeel. Stelten, knikkers en hoepels hebben de tijd moeiteloos getrotseerd. En dus maken kinderen in de workshop kennis met oude zangspelletjes als ‘k Zou zo graag een ketting rijgen en In de kelder is het donker. Komen we ook bij jou langs?

Wanneer

01/01/2019 - 31/12/2019

Locatie

Pajottenland
Pajottenland, Pajottenland

Prijzen

Liedbundel met activiteiten in de maak, uitgave voorjaar 2019

De workshop bedraagt 1€ per kind

Toegankelijkheid

Rolstoelvriendelijk

Kindvriendelijk

Parking
De workshops worden georganiseerd op vraag in scholen, bibliotheken, GC’s, CC’s etc. op vraag

Organisatie

Organisator Studiecentrum voor Vlaamse Muziek, Algemeen Nederlands Zangverbond

Meer Info

http://libraryconservatoryantwerp.be/zangproject/
76

Andere activiteiten