Workshop fotografie

Wat als Bruegel vandaag zou geleefd hebben… Hoe zou hij naar het landschap kijken? Ons landschap dient ook aangepast te worden om de klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden. Hoe ziet dat landschap eruit in de toekomst? Hoe kan het gebruikt worden om in te zetten op hernieuwbare energie? In deze workshop landschapsfotografie brengen we de oude Bruegel samen met een hedendaagse Bruegel. We kijken naar het leven en de landschappen door zijn ogen. Hoe zou een boerenbruiloft er vandaag uitzien?

Je leert vanuit verschillende invalshoeken kijken naar het landschap in de voetsporen van Bruegel. We onderzoeken welke impact de mens had en heeft op dit landschap. Bijvoorbeeld door landbouw, het plaatsen van een windmolen, het aanleggen van een weg… Tegelijkertijd proberen we ons in te leven in wat Bruegel eventueel vandaag zou gemaakt hebben, wat hij wel of niet zou geschilderd hebben.

Inhoud van de sessies:

  • Het werk en leven van Bruegel leren kennen. Met vooral de nadruk op zijn beeldtaal.
  • Introductie in het leren fotograferen. Dit kan met om het even welk fototoestel. De nadruk zal niet zozeer liggen op het technische aspect van het fotograferen, maar vooral op het leren kijken en de compositie.
  • Fotowandelingen met de nadruk op ons landschap en de ingrepen in het landschap. Sporen van vroeger en de realiteit van nu.
  • Verwerken van de foto’s tot een collage. Een kwinkslag naar de collageschilderijen van Bruegel.

Wanneer

01/06/2019 - 15/06/2019

Openingsuren

Het evenement vindt plaats op drie zaterdagen in juni 2019: 1 juni (voormiddag), 8 juni (volledige dag) en 15 juni (voormiddag)

Locatie

Oude Pastorie
Donkerstraat 21, 1750 Gaasbeek

Reserveren

Er zijn maximum 25 deelnemers toegelaten dus reserveer snel!
Reserveren kan via: www.archeduc.be, 02 454 54 01 en info@archeduc.be

Prijzen

50 euro per deelnemer voor de drie sessies

Tickets bestellen

Toegankelijkheid

Parking
Parkeergelegenheid dorpsplein Gaasbeek.

Openbaar vervoer
Te bereiken met de bus.

Organisatie

Organisator Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Archeduc, Strategisch Project Pajottenland, Provincie Vlaams-Brabant

Meer Info

http://www.pajot-zenne.be/
http://www.archeduc.be
76