Terug naar toen we begonnen – poëtische wandeling

Pieter Bruegel verzette niet alleen bakens in de schilderkunst. Hij was ook een groot voorbeeld voor dichters in binnen- en buitenland. Dichter en auteur Ivo van Strijtem ging op zoek naar de banden tussen de werken van Bruegel en hedendaagse poëzie en komt tot verrassende inzichten. Tijdens de poëtische wandeling neemt Ivo je mee op zijn spannende ontdekkingstocht.  

Ivo van Strijtem werd geboren in 1953 in het Pajottenland. Zijn eerste stap in het dichtersvak zette hij in 1953 met zijn dichtbundel Aardbeien met slagroom. Ivo houdt van directe zegging, eenvoud van woord en beeld. Hij weet humor en ontroering aan directe ontroering te koppelen. Hij publiceert ook samen met Koen Stassijns oa “Chateau la Passionata” (Tielt:Lannoo) en stelde met hem de reeks “De mooiste van…” samen. De mooiste poëzie van o.a. Brecht, Goethe, Heine, Neruda, Tagore , Yeats enz. Met dit project verbindt Ivo van Strijtem twee liefdes aan elkaar: zijn liefde voor het Pajottenland en die voor de poëzie.

Wanneer

16/06/2019

Openingsuren

Op 16 juni 2019 om 14u en om 15u30.

Locatie

Kasteel van Groenenberg
Konijnenstraat 172B, 1602 Vlezenbeek

Reserveren

Inschrijvingen is verplicht. De wandeling vertrekt om 14u en om 15u30. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30 deelnemers per wandeling.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar toerisme@sint-pieters-leeuw.be

Prijzen

Deelname aan de poëtische wandeling is gratis, maar inschrijving is verplicht.

Toegankelijkheid

Kindvriendelijk

Doelgroep
De poëtische wandeling vindt plaats in open lucht en is minder goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Parking
Er is parkeergelegenheid aan het kasteeldomein

Openbaar vervoer
De Lijn: Halte Gaasbeek Kasteel (buslijnen 142, 573).

Organisatie

Organisator Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Gemeente Lennik, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Agentschap Natuur & Bos, Leeskringen van het Pajottenland Contactpersoon toerisme@sint-pieters-leeuw.be

Meer Info

http://www.sint-pieters-leeuw.be
http://www.bruegelbanket.be
76