Penseelstreken van ons landschap: samen aan de slag!

Hagen, poelen, knotbomen… en andere ‘kleine landschapselementen’ (KLE’s) zijn de bouwstenen van ons landschap, waar mens en dier zich thuis voelen. Het zijn de penseelstreken waarmee Bruegel ons landschap schilderde: een prachtig meesterwerk van verweven landbouw, erfgoed en natuur.

Genieten van natuur en landschap doe je elke dag. Maar misschien heb je zin om er ook zelf je steentje aan bij te dragen? Herstel kleine landschapselementen: boomgaarden, poelen, hagen… of leg er nieuwe aan. Laat je inspireren door oud kaartmateriaal en voer een historisch onderzoek naar je tuin of buurt.

Neem contact op met Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei voor advies, tips en subsidies voor natuur- en landschapsprojecten. Enkele specifieke acties: knotteam, plukteam, samenaankoopactie van bomen en struiken, aanleg van poelennetwerk, samenwerking met paardenhouders voor meer natuurlijke weilanden, tuinen en gazons.

Wanneer

01/09/2019 - 31/10/2019

Openingsuren

De samenaankoopactie van bomen en struiken is in de periode september-oktober.

Locatie

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei
Donkerstraat 21, 1750 Gaasbeek

Toegankelijkheid

Organisatie

Organisator Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei in samenwerking met provincie, gemeenten, verenigingen en inwoners

Meer Info

http://www.pajot-zenne.be/
76

Andere activiteiten