Parabel: Een theaterproductie van A tot Z gemaakt door jongeren

Kunstenaars en jongeren uit de (west)rand van Brussel ontmoeten elkaar rond het schilderij De Parabel van de Blinden van Pieter Bruegel. Samen met 12 jongeren (+15) die iets op, naast, achter, boven, voor en na het podium willen doen. Handig of niet, speler of schrijver, lichtvrouw of geluidsman, grimeur of decorontwerper, videast of muzikant. De eerste maanden krijgen de jongeren les van de beste theatervaklui in diverse disciplines, daarna kiezen ze een specialisatie en samen maken ze een voorstelling met alles wat erbij hoort. De voorstelling wordt daarna een aantal keren gespeeld.

Onder begeleiding van theaterexperten, werken deze jongeren aan een parabel* over ons en ook wel over Bruegel, vooral zijn blinden dan en of dat schilderij** ons nu nog iets zegt.

* Vergelijkingsverhaal of gelijkenis met meestal een vrij simpele verhaalstructuur. De afloop van zo’n verhaal is meestal verrassend en zet de toehoorder op het verkeerde been.
** Tempera op doek in ca. 1568 geschilderd met de kerk van Sint-Anna-Pede op de achtergrond.

Docenten
Met professionele steun, les en coaching: acteur Luc Nuyens (de Roovers) begeleidt de groep samen met actrice/dramadocente/talentencoach Griet Boels en brengt de andere Roovers mee. Paul Verrept schrijft de tekst.

Gastdocenten: Theatertechniek met Anton Van Haver, Theaterworkshop met Robby Cleiren, theatervormgeving en kostumering met Lieve Pynno, videotechniek met Eric Engels, communicatie vormgeving met Tom Hautekiet.

Wanneer

20/09/2019 - 21/09/2019

Openingsuren

De parabel gaat door op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Locatie

Westrand - Theaterzaal
Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek

Reserveren

Meer info:
Wim Van Parijs of Laura Van Dijck
02 466 20 30

Prijzen

DE PRIJZEN ZIJN NOG NIET BEKEND !

Toegankelijkheid

Rolstoelvriendelijk

Parking
Parking Westrand

Organisatie

Organisator CC Westrand

Meer Info

http://www.westrand.be/parabel
http://www.blikvanbruegel.be

Tags

Dilbeek, discover, recreatie

Categorie

Cultuur
76

Andere activiteiten