Brueghel in 3. De meester in beeld, woord en klank

Een uitzonderlijke Breughelviering Pajottenland-Zennevallei.

Het Gregoriaans koor van de Zennevallei heeft een zeer bijzondere viering in voorbereiding in het kader van het Breughel-jaar.

Dirigent en koorleider Joachim Kelecom heeft op basis van 15 schilderijen van Breuhgel een project klaar. De Schola Gregoriana Sainnensis biedt in samenwerking met de Houtblazers o.l.v. Antonie Schlegel (die op kopieën van authentieke instrumenten de 16e eeuw tot leven zullen wekken) op zaterdag 8 juni 2019 om 20 uur een zeer bijzondere avond aan in de kerk van Sint-Pieters-Banden van Oudenaken.

Brueghel in 3, is een concert in het kader van het Bruegheljaar 2019.

We mijmeren bij de schilderijen van de meester op groot scherm en brengen muziek bij de verhalen die hij op doek vereeuwigde. De Schola Gregoriana kiest voor gezangen in functie van de religieus en bijbels geïnspireerde werken van
Breughel. De Houtblazers brengen instrumentale muziek bij de wereldse schilderijen van de Meester. Woordkunstenaars uit Alsemberg (Jos Vander Meylen van Komma en Rita Vandeperre) zullen de verhalen voordragen.

We praten nadien graag met u na bij een – hoe kan het ook anders – Brueghelreceptie op de Hoevebakkerij De Haeseleer, overgoten met geuze en kriek sympathiek aangeboden door de Brouwerij “Drie Fonteinen”.

Wanneer

08/06/2019

Locatie

Sint-Pieterskerk
Baasbergstraat 72, 1600 Oudenaken

Reserveren

Reservatie: gerttavano@gmail.com of 0496 44 52 76

Prijzen

Tickets: €12,- (vvk) of €15,- (kassa)

Toegankelijkheid

Doelgroep
De rolstoeltoegankelijkheid van de kerk is op zich niet gegarandeerd. Wie assistentie nodig heeft mag wel contact opnemen via de reservatiekanalen (mail). Dan kijken wij graag samen hoe we u van dienst kunnen zijn.

Parking
In de directe omgeving is beperkte parkeermogelijkheid (plein voor kerk en naast pastorie). Parkeren kan ook in de omliggende straten van het dorpscentrum van Oudenaken.

Openbaar vervoer
De kerk van Oudenaken is op zaterdagavond niet bereikbaar met het openbaar vervoer

Organisatie

Organisator Schola Gregoriana Sainnensis, De Houtblazers en met steun van cc Coloma en het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw

Meer Info

http://www.gregoriaans-zennevallei.org
76

Andere activiteiten