Bruegeliaanse Streken²

Bruegeliaanse Streken² is een parcours met hedendaagse beeldende kunst van het Collectief Pep-In-Gen samen met gastkunstenaars. Een uitgelezen wandellus dompelt je onder in het authentieke Bruegellandschap van het Pajottenland met kunstingrepen in dialoog met hun omgeving en een knipoog naar Bruegel. Dit open landschap, bij Bruegel zo kenmerkend aanwezig in zijn schilderijen en prenten, is ons decor, onze expo-ruimte.

De vertreklocatie van de kunstwandeling is de imposante Bree-Eik Hoeve. Deze dubbele vierkantshoeve is niet alleen een beschermd monument, maar ook de grootste vierkantshoeve van de regio! De hoeve wordt al vermeld sedert 1406, we kunnen dus wel stellen dat Pieter Bruegel hier zeker is langs geweest!

De hele wandeling is op zijn minst bijzonder te noemen. Geen elementen die de vergezichten verstoren, enkel stilte en rust. Hier kom je op adem.

De wandeling bestaat uit 5.5 km goed bewandelbare landwegen, ook met de kinderwagen.

Wanneer

29/07/2019 - 08/09/2019

Openingsuren

Permanent toegankelijk.

Elke zondag van 14u tot 18u zijn er kunstenaars aanwezig en is er een pop-upcafé.

Locatie

Bree-Eik Hoeve
Bree-eik 16, 1750 Lennik

Prijzen

De wandeling is gratis. De catalogus en bezoekersgids met wandelplan + aandenken: € 10 (per gezin).

Gids

Geleide bezoeken op aanvraag mogelijk via www.pep-in-gen.be

Toegankelijkheid

Kindvriendelijk

Parking
Er is geen autoparking aan de Bree-Eik Hoeve! Voor parking volg je de wegwijzers 'PARKING' langs de Frans Van der Steenstraat. De Bree-Eik Hoeve is bereikbaar op wandelafstand (10').

Organisatie

Organisator Collectief Pep-In-Gen

Meer Info

http://www.pep-in-gen.be
http://www.pajot-zenne.be
76