Bruegel verkennen op het kanaal

Varen op de Brabantse kanalen, vanaf het water genieten van de rust en de natuur of de stedelijke drukte op de oevers observeren,  verassingen in sluizen meemaken, een vaartocht in combinatie met een bezoek aan een toeristische topper in de regio… dat zijn de boottochten van Kanaaltochten Brabant.  

Zo kan je van mei t/m september (voor groepen ook buiten deze periode) samen met een nautische gids deelnemen aan boottochten door de groene Zennevallei, het land van Pieter Bruegel de Oude. Weg van de grote wegen, varend op het kanaal door het golvend heuvellandschap, kan je tijdens zo’n boottocht genieten van de rust, de natuur en de authentieke landschappen, zoals Breugel die ooit schilderde. De gids belicht de streekgeschiedenis, de vruchtbare natuur en de biodiversiteit langs het water. Ook het verhaal van Bruegel komt aan bod, want Bruegel woonde dan wel in de Hoogstraat te Brussel vlakbij de Hallepoort, maar in de Zennevallei zocht hij zijn geliefde buiten op.

Elke week, op vaste dagen kan je van Sint-Pieters-Leeuw, Beersel/Lot en Halle door de Zennevallei, langs wisselende groene oevers en prachtige vergezichten tot aan het Hellend Vlak van Ronquières varen.  Vanuit Beersel / Lot en Drogenbos gaat het dan weer dwars door Brussel, met verschillende sluizen op je vaarweg. Varen kan in combinatie met een fietstocht of met een bezoek aan een boeiende locatie in de streek…

Het vaarprogramma staat open voor individuele deelnemers en groepen. Groepen kunnen de rondvaarten en halve dagtochten prima inpassen in daguitstappen die ze zelf samenstellen.

© Foto: Copyright Kanaaltochten Brabant

Wanneer

01/05/2019 - 30/09/2019

Openingsuren

De kanaaltochten zijn mogelijk op verschillende vertrekdagen en -uren.

Locatie

Kanaal Brussel-Charleroi
Suikerkaai, 1500 Halle

Reserveren

Reserveren via telefoon of e-mail is verplicht.
Info & reservatie: Kanaaltochten Brabant: Tel. 02 218 54 10 - contact@kanaaltochtenbrabant.be - www.kanaaltochtenbrabant.be

Prijzen

De prijs is afhankelijk van het programma van de boottocht: van € 6 (voor 3u) tot € 30 (voor volledige dagtocht, incl. gids)

Gids

‘Live’ gids aan boord: NL – FR – ENG

Prijs gids is begrepen in de prijs van de boottochten.

Toegankelijkheid

Kindvriendelijk

Doelgroep
Rolstoel is moeilijk als minder mobiele persoon helemaal niet uit de rolstoel kan (want op schip zijn 4 trapjes af te dalen naar het binnendek), rollator is geen probleem. Er is steeds boordpersoneel aanwezig om de mensen te helpen.

Openbaar vervoer
Er zijn verschillende vertrekplaatsen: Sint-Pieters-Leeuw (Vaartdijk) – Beersel/Lot (Stationsstraat) – Halle (Suikerkaai).

Organisatie

Organisator Kanaaltochten Brabant

Meer Info

http://www.kanaaltochtenbrabant.be
76

Andere activiteiten