Bruegel op bezoek – De vele gezichten van de meester

Opgelet! Vergis je niet! In tegenstelling tot andere Bruegelactiviteiten gaat deze activiteit niet door in de regio Pajottenland en Zennevallei, maar in Peer (Limburg). De Bruegelpartners werken samen met Peer omdat er een mooie synergie is tussen beide locaties: Bruegel startte daar zijn leven en eindigde het bij ons. Dus ook in Peer kan je een graantje Bruegel meepikken!

Is Bruegel een Perenaar? Meningen verschillen, maar Peer heeft de schilder al heel wat jaren geleden in het hart gesloten.

De Stad Peer presenteert 30 authentieke gravures van Pieter Bruegel, aangevuld worden met reproducties van schilderijen en met actuele cartoons. Op die manier wordt de brug geslagen tussen verleden en heden.

‘Bruegel op bezoek – de vele gezichten van de meester’, presenteert op een toegankelijke manier de levensloop van Bruegel. Die titel vat het leven van de schilder en zijn relatie met Peer goed samen. Over zijn leven is weinig bekend en zijn oeuvre is zo rijk en divers dat we de schilder moeilijk kunnen ‘vatten’. Telkens als je denkt hem te begrijpen, verrast hij je weer met een nieuw detail.

De bezoeker begeeft zich via vijf tentoonstellingsruimtes in het leven van Bruegel. Daarbij gaat er onder meer aandacht naar zijn afkomst, naar Bruegel als landschapsschilder, naar de manier waarop andere schilders hem afgebeeld hebben en naar de manier waarop Bruegel over de hedendaagse maatschappij zou gedacht hebben.

© Foto: Stad Peer

Wanneer

07/06/2019 - 14/07/2019

Openingsuren

Dagelijks geopend van 14 tot 19 uur. In de voormiddag van 9 tot 12 uur voorbehouden voor scholen en groepen. Gesloten op maandag.

Locatie

't Poorthuis
Zuidervest 2a, 3990 Peer

Reserveren

Voor meer info:
BICC PEER
011 61 07 20

Prijzen

  • €10 voor volwassenen (+18)
  • €8 voor Perenaren op vertoon van Pieterpas en -18jarigen van buiten Peer.
  • €8 p.p. voor groepen van min. 15 personen (excl. €60/uur betaling gids).
  • €1 voor Peerse -18-jarigen. Gratis voor Peerse scholen (excl. €60/uur betaling gids).
  • €1 per leerling van scholen van buiten Peer (excl. €60/uur betaling gids).

Gids

Vrij toegankelijk. Gidsen en groepsbezoeken te reserveren. Enkel mogelijk in de voormiddag tussen 9u en 12u (NL/ ENG) en op aanvraag. €60/uur

De bezoekersgids is verkrijgbaar aan de balie BICC aan €3

Toegankelijkheid

Rolstoelvriendelijk

Kindvriendelijk

Parking
Parkeerplaatsen aan de kerk (Armand Preud’hommeplein)

Openbaar vervoer
Trein: stations Neerpelt, Leopoldsburg en Genk
Buslijnen: 14, 33, 48, 68, 283, 302 en 402, halte Peer Kerk

Organisatie

Organisator Stad Peer

Meer Info

http://www.bruegelopbezoek.be

Tags

discover, erfgoed, Peer

Categorie

Cultuur
76

Andere activiteiten