Bruegel Kubusroutes

De kubusroutes in Herne zijn een ode aan het werk van Bruegel. Ze verbinden vier landschapskubussen doorheen het waardevolle Pajotse landschap, in Herne nog ongeschonden plattelandsgebied. Ze kaderen steeds een prachtig stukje natuur en/of cultuur in. De vier kubussen kregen de namen uit de familie van Bruegel : Pieter in Herne, Icarus in Kokejane, Maaijke in Herfelingen en (D)ulle Griet in Sint-Pieters-Kapelle.

In zijn tijd ging Bruegel vaak buiten de muren schilderen. Dat landschap is nu niet meer overal te vinden in de drukke Brusselse Rand, maar de magie herleeft van zodra je de landelijke kamer betreedt ten zuidwesten van Brussel. Daar kan je tussen de velden en de kapellen lopen van kubus naar kubus. Die staan op plaatsen waar ze een schitterend vergezicht inkaderen als een verloren gewaand schilderij van Bruegel. Er zijn verschillende routes te ontdekken, soms ook op onverharde wegen dus trek bij nat weer die wandelschoenen of laarzen maar aan om op avontuur te komen.

Wil je in deze prachtige streek op zoek naar de 4 kubussen zoals Bruegel in zijn tijd op zoek ging naar de hageprekers? Wil je te voet, met de fiets, de mountainbike of zelfs te paard dit mooie landschap ontdekken met je eigen ogen? Neem dan een picknick mee of geniet onderweg van een frisse geuze. Je kan het hele jaar door naar Herne komen; dat kan met de het openbaar vervoer of met de wagen. De routes kan je verkrijgen op het gemeentehuis of downloaden via de FB-pagina van (H)echt Herne.

Wanneer

01/01/2019 - 31/12/2019

Openingsuren

De Kubus routes zijn vrij toegankelijk en worden nergens afgesloten

Locatie

Kubus 2 Icarus
Waardestraat, 1540 Herne

Reserveren

Reserveren of inschrijven hoeft niet. De Kubus routes zijn vrij toegankelijk en worden nergens afgesloten.

Meer info?
FB-pagina ‘HeHe, een kubus…’
Gemeentehuis te Herne

Prijzen

GRATIS

Gids

Via QR Code kan info over de wandelingen gratis worden opgevraagd

Toegankelijkheid

Kindvriendelijk

Doelgroep
Niet alle routes zijn met rolstoelen af te wandelen, het is belangrijk toch van tevoren even te checken of er onverharde delen in de route zijn opgenomen of niet. De routes zijn kindvriendelijk, voor buggies geldt het bovenstaande eveneens. De lengte van de routes is aanpasbaar in functie van de noden.

Parking
In elk centrum is er parkeerplaats en kan een wandeling of tocht gestart worden.

Openbaar vervoer
Herne is te bereiken met de trein.
Met de bus zijn Herne, maar ook de deelgemeenten en woonkernen Herfelingen, Kokejane en Sint-Pieters-Kapelle te bereiken. Hou er rekening mee dat in het weekend het aanbod minder genereus is.

Organisatie

Organisator (H)echt Herne

76

Andere activiteiten