Nacht van de geschiedenis: Bruegel in het Pajottenland

We komen Pieter Bruegel nog overal tegen: als brasserie Bruegel, in de vorm van een Bruegelfeest of als Bruegelwandeling. Maar wie was Pieter Bruegel eigenlijk? Waarom bezocht hij zo’n 450 jaar geleden onze streek? En welke harde werkelijkheid verbergt er zich achter zijn op het eerste zicht vrolijke boerentaferelen?  Bruegelkenner en auteur Leen Huet ontrafelt samen met ons deze vragen. Een bijpassend dessertenpallet en muzikale begeleiding door Balvokal doen de rest.

Leen Huet is auteur van romans, literaire non-fictie en essays. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Wijsbegeerte (KULeuven). Na haar studies verbleef ze een tijdlang in Firenze (Italië).

Leen Huet publiceerde bijdragen in De Morgen (columns Oud papier (over haar ontdekkingen op de tweedehandsboekenmarkt) en Rafels), De Standaard, Knack (column en blog), Stripgids (met onder andere een rubriek over opmerkelijke vrouwelijke stripfiguren), het Nieuw Wereldtijdschrift (met een reeks over bizarre schilderijen in de Belgische musea), De Brakke Hond, Dietsche Warande & Belfort, De Gids, Kunst en Cultuur, Surplus, Zacht Lawijd, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en Rekto:verso.

Kunst en literatuur zijn haar belangrijkste thema’s en inspiratiebronnen. Als geen ander weet Leen Huet haar bewondering voor zowel de grote meesters, bizarre kunstenaars en vergeten schrijvers op de lezer over te dragen.

In 2016 verscheen van haar hand “Pieter Bruegel. De biografie”.

Wanneer

19/03/2019

Locatie

Saviocentrum
Stationstraat 275, 1700 Dilbeek

Reserveren

De plaatsen zijn beperkt tot 150 deelnemers.
Andere Bruegelbanketten vind je via www.bruegelbanket.be

Prijzen

10 euro per ticket

Tickets bestellen

Toegankelijkheid

Rolstoelvriendelijk

Parking
Er is voldoende parkeergelegenheid op het domein van het Saviocentrum, aan het station van Dilbeek en in de omliggende straten.

Openbaar vervoer
Het Saviocentrum ligt aan het station van Dilbeek.
De Lijn: Halte Station (buslijnen 129, 136, 820).

Organisatie

Organisator Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Gemeente Dilbeek, Davidsfonds - Wolsem

Meer Info

http://www.westrand.be
http://www.bruegelbanket.be
76

Andere activiteiten