Bloemen- en folklorestoet - Het leven van Pieter Bruegel

Pieter Bruegel de Oude stierf 450 jaar geleden. De bloemenstoet trekt binnenkort opnieuw door de straten van Ternat, met als thema ‘Het leven van Pieter Bruegel’. Ternat is de thuis van één van de 5 Vlaamse bloemencorso’s die Vlaanderen nog rijk is en staat op de lijst van erkend immateriel cultureel  erfgoed. Het is bovendien de enige optocht die uitgaat tijdens het voorjaar en uniek is door het gebruik van snijbloemen. Honderden vrijwilligers, vriendengroepen, verenigingen en buurtschappen bereiden de optocht maandenlang voor: het aanplanten van de bloemen, het ontwerpen en maken van de wagens, het steken van de bloemen, het organiseren van de stoet … Dit gemeenschapsversterkend proces is de ware kracht achter de corso’s met de stoet als kers op de taart. De 107ste editie staat in het teken van het Bruegeljaar; op deze manier wil de gemeente een eerbetoon brengen aan het magistrale werk en artistieke nalatenschap van Pieter Bruegel.

Kom mee genieten van die unieke vakmanschap en ontdek deze traditie. Naast de bloemenwagens stappen er ook fanfares mee, majorettes, steltenlopers, vendeliers en staattheater. Gelijktijdig vind er in en centrum van Ternat ook een grote kermis met tal van attracties plaats.

© Foto: CC-BY-SA Gemeente Ternat

Wanneer

10/06/2019

Locatie

Centrum Ternat
Marktplein, 1740 Ternat

Reserveren

Personen die komen genieten van de mooie stoet dienen niet in te schrijven.

Deelnemers aan de stoet kunnen inschrijven tot 9 mei. Iedereen die deelneemt ontvangt een geldprijs. Voor inschrijvingen of vragen inzake het deelnemersreglement kan je de marktleider Jan Van Onsem contacteren: 02 451 45 37 / 0473 81 67 45 / jan.vanonsem@ternat.be

Prijzen

Gratis.

Gids

Niet van toepassing.

Toegankelijkheid

Rolstoelvriendelijk

Kindvriendelijk

Doelgroep
Er is een podium/tribune voorzien voor minder mobiele bezoekers.
Voor kinderen zijn er aangepaste kinderactiviteiten en kermis voorzien.

Openbaar vervoer
Via NMBS Station TERNAT, Buslijnen van de DE LIJN 335, 116 en 213

Organisatie

Organisator Gemeente Ternat

Meer Info

http://www.ternat.be

Tags

discover, erfgoed, recreatie, Ternat

Categorie

76

Andere activiteiten